Loading...

Controlesysteem

De oplossing voor uw bakkerij

Lybra

Dynamische gewichtscontrole voor deeg

 • Weight checker
 • artezen_calybra_08-low
 • Lybra control panel
 • Weighing belt

Verbeter uw kwaliteit: Lybra is een volledig geautomatiseerd controlesysteem voor het controleren van het gewicht van deegporties en verpakte producten. U kunt hierdoor vertrouwen op een betere uniformiteit in de productie waardoor de uitstraling van uw producten verbeterd wordt. U kunt ook de kosten aanzienlijk verlagen door een hogere nauwkeurigheid tijdens de productie en het voorkomen van te hoge dosering van ingrediënten. Door een uniform gewicht van uw producten voldoet u aan de wettelijke eisen en voorschriften.

Lybra kan met elke verdeler of verpakkingsunit worden verbonden en transporteert de producten voor verdere verwerking. Voor een maximale efficiëntie kan Lybra worden aangepast aan de vereiste capaciteit van de productielijn. Een optionele tweede uitvoerband kan de afgewezen deegstukken direct naar de trechter van de deegverdeler terugvoeren.

In combinatie met de volumetrische deegverdeler van Artezen met geheugenpakket, geeft de Lybra onmiddellijke feedback aan de verdeler om het ingestelde gewicht automatisch bij te stellen. 

Besturingseenheid met wifi-router voor cloudverbinding (Artezen Connect): klaar voor Industry 4.0.

De transport banden zijn gemaakt van polyurethaan met FDA-goedkeuring.

Onderhoud is snel en eenvoudig uit te voeren omdat alle belangrijke componenten zoals banden en assen gemakkelijk verwijderd kunnen worden. De machine is geschikt om met water gereinigd te worden.

De operator kan niet in contact komen met de verdeelde deeg porties waardoor de Lybra voldoet aan de eisen voor certificering volgens HACCP, IFS, BRC en UNI EN ISO 22000.

Working principle Lybra
 • Lybra detail main frame

  Gekleurde lampjes geven de status van elke gecontroleerde portie deeg aan voor visuele controle vanaf afstand.

 • Lybra control panel

  Touchscreen voor eenvoudige bediening en programmering. Industriƫle plc zorgt voor snelle en ongestoorde werking. Gewichtsbereik 40 - 4.000 gr. Capaciteit tot 3.000 porties per uur.

 • USB control system

  Houdt gedetailleerde statistieken bij over productie en nauwkeurigheid voor rapportage.

 • Sorting belt

  Verwijderbare schrapers garanderen perfecte uitvoer van de porties. Eenvoudig te reinigen.
  Alle banden en rollers kunnen snel worden verwijderd voor reiniging en onderhoud.

 • Weight

  Het robuuste frame voorkomt vibraties voor maximale nauwkeurigheid.
  Het frame is volledig uitgevoerd in roestvast staal conform de meest recente hygiƫnenormen.

 • Wheels

  Wielen maken het verplaatsen gemakkelijk. U bent niet gebonden aan een vaste locatie en u kunt de vloer eenvoudig reinigen.