Loading...

Broodlijn

De oplossing voor uw bakkerij

Calybra

Volumetrische deegverdeler

 • Calybra lateral out feed
 • Calybra frontal out feed
 • Calybra lateral out feed control area
 • Calybra divider hopper

Calybra is een praktische, robuuste deegverdeler voor elke bakkerij. Het is voorzien van een deegvriendelijk, olievrij verdeelsysteem. U kan rekenen op de hoogste nauwkeurigheid voor elk soort van deeg.

De Calybra gebruikt geen verdeler olie wat u gedurende de gehele levensduur een grote besparing oplevert. Een typische gebruiker bespaart al snel 4.000,= euro per jaar in aankoopkosten van olie alleen. Door na het verdelen van het laatste deegstuk automatisch uit te schakelen wordt verder bespaard op energie.

Het vacuum verdeelsysteem werkt nagenoeg stressvrij, wat het eindresultaat nog verbetert. Het grote gewichtsbereik brengt flexibiliteit om met nieuwe producten snel op de consumentenvraag in te spelen. 

Door zijn ontwerp is het mogelijk elk soort deeg te verwerken: pizza, wit, bruin, integraal, roggen en zelfs glutenvrij. Het olievrije verdeelsysteem is hygienisch en verbetert het eindproduct. Tegelijkertijd biedt het een capaciteit van tot 3.000 broden per uur.

De roestvrijstalen verdeelkamer garandeert conformiteit met de regelgeving omtrent voedselveiligheid en dat gedurende de gehele levensduur van de machine. De panelen, de componenten in contact met deeg en het kader voor de uitvoerband zijn eveneens volledig vervaardigd in roestvast staal.

De solide constructie en de met zorg gekozen componenten garanderen een hoge productiecapaciteit in een uitdagende omgeving alsmede de maximale betrouwbaarheid.

Volgt de nieuwe CE standaard EN 12042:2014 met betrekking tot de veiligheid van deegverdelers.

Beschikbare modellen met gewichtsbereik:

0.2 : 25 - 230 gr
1.0 : 50 - 1.000 gr
1.5 : 50 - 1.500 gr (dubbele meetkamer)
2.5 : 100 - 2.800 gr (dubbele meetkamer)

Working principle Calybra
 • Calybra control panel

  Duidelijk touchscreen met snelheidsaanpassing, stuksteller en reinigingsprogramma. Optioneel is er een geheugenpakket waarmee het vereiste gewicht automatisch wordt ingesteld volgens het opgeslagen recept. Dit kan worden aangesloten op het Lybra gewichts controle systeem.

 • Calybra control area

  Snelle aanpassing van het gewenste volume. Het geselecteerde overeenkomstige gewicht is eenvoudig af te lezen.

 • Calybra divider hopper

  Roestvaststalen trechter en meetkamer voor maximale hygiëne. Er zijn verschillende trechters beschikbaar van 80 tot 300 kg. Veiligheidsvoorzieningen volgens de laatste CE-normen 2014.

 • Calybra weight chamber

  De gewichtskamer is snel toegankelijk.

 • Calybra internals

  Een lagedruk hydraulisch systeem met interne koeling garandeert een lange werking.
  Maximale nauwkeurigheid van de verdeelde deegporties dankzij het constante druksysteem.

 • Calybra double out feed belt

  Dubbele banden (op versies met dubbele zuigers) zorgen voor een juiste positionering van de verdeelde stukken.

 • Lybra V belts

  Optioneel V-bandsysteem op de zijuitvoer versies voor productie aan hoge snelheid. Zorgt voor een nauwkeurige positionering van de verdeelde deegporties.

 • Calybra flour duster XL

  Optionele elektrische bloemstrooier gemaakt van roestvrij staal (standaard formaat of XL). Kan indien nodig worden in- / uitgeschakeld. De hoeveelheid afgegeven bloem kan eenvoudig worden geregeld. Verwijderbaar.

 • Calybra wheels

  Wielen vergemakkelijken de mobiliteit. U bent niet gebonden aan één locatie en U kan de vloer gemakkelijk laten reinigen.

 • Calybra connectors

  Elektrische contactdozen voor het aansluiten en synchroniseren van follow-up machines in de productielijn.