Loading...

Over ons

Artezen is opgericht voor dienstverlening aan de professionele bakker
In 2004 werd op verzoek van een toonaangevende Europese ovenfabrikant een speciale divisie opgericht om kleinbrood installaties en broodlijnen te ontwikkelen en te produceren in het noorden van Italië, een regio die gekend staat om zijn competentie in bakkerijmachines. Tijdens dat eerste decennium werden hier meer dan duizend exemplaren vervaardigd en over de hele wereld geëxporteerd.

In 2015 werd deze technologie in exclusiviteit overgenomen door drie ondernemers met een lange staat van dienst in de bakkerij industrie, die een nieuw bedrijf oprichtten onder de naam Artezen. Met zijn Nederlandse, Zweedse en Italiaanse aandeelhouders, een echt Europees bedrijf met R & D en fabricage in dezelfde gebouwen waar het allemaal ruim tien jaar daarvoor begon.

Op dit moment heeft Artezen met succes een continue distributie in meer dan 25 landen over de hele wereld tot stand gebracht met als resultaat een verdrievoudiging van de verkoopcijfers. We hebben ons assortiment gemoderniseerd en de nieuwe Calybra heavy duty deegverdeler geïntroduceerd op de IBA 2018, klaar voor Industry 4.0.

Dino Gasparotto

Dino, van huis uit werktuigbouwkundig ingenieur, is sinds 1992 actief in de bakkerijbranche. In opdracht van de toen beroemde ondernemingen Doge, Treemme en later Pietroberto, heeft hij apparatuur ontwikkeld voor elk type bakkerij. In 2004 stond hij aan het hoofd van de nieuwe machinedivisie van Mondial Forni, tegenwoordig Artezen. Hij was niet alleen hoofdontwerper, vanaf het allereerste begin heeft Dino leiding gegeven aan de dagelijkse operationele gang van zaken inclusief fabricage en after-sales.

Dino Gasparotto
Algemeen directeur

Aram Rijkaart

Aram begon zijn lange carrière in de bakkerijindustrie in 1992 als export manager voor de net geopende Oost-Europese markt, al snel gevolgd door Spanje en Latijns-Amerika. Hij verwierf in 1998 een meerderheidsaandeel in de Daub groep (Nederland) waar hij de bakkerijdivisie ontwikkelde. Deze is sindsdien uitgegroeid tot een wereldwijd actieve leverancier voor ambachtelijke bakkers en de retailmarkt. In 2013 trok Aram zich uit deze onderneming terug om zich te wijden aan zijn passie voor zeilen en terug te keren bij Artezen.

Aram Rijkaart
Executive Business Partner

Bengt Gabrielsson

In de jaren 70 begon Bengt aan een carrière in de marketing van industriële apparatuur in de textielindustrie. Er volgden managementfuncties bij beursgenoteerde ondernemingen en in 2001 werd hij benoemd tot Managing Director van Sveba-Dahlen (Zweden). In de daarop volgende tien jaar groeide de groep uit tot een van de belangrijkste leveranciers in de bakkerij-industrie. Sinds de verkoop in 2011 aan een investeringsfonds, is Bengt actief als bestuurslid en consultant voor verschillende Scandinavische ondernemingen.

Bengt Gabrielsson
Executive Business Partner

Vania Calzavara

Hoewel afgestudeerd in vreemde talen en literatuur, werd Vania ruim tien jaar geleden in de bakkerij-industrie geïntroduceerd door haar activiteiten voor exportgeoriënteerde fabrikanten zoals VMI en Rondo. Ze begrijpt niet alleen de werkelijke behoeften van internationale klanten maar ze communiceert ook met gemak in het Engels, Frans, Spaans en Russisch. Erkend door een groot aantal distributeurs wereldwijd, kijkt Vania vooruit naar de service aan de industrie op lange termijn en treed ze op als de belangrijkste contactpersoon voor de klanten van Artezen.

Vania Calzavara
Sales Office Manager

Francesco Tagliapietra

Na afronden van zijn studie in industriële techniek, werkte Francesco in verschillende bedrijven in de levensmiddelenindustrie en bouwde hij een omvangrijke kennis op in de techniek en de kennis van levensmiddelenproductie in het algemeen. Hij werd actief in de bakkerij-industrie in 2007 en hij heeft actief bijgedragen aan de huidige productlijn van Artezen. Francesco’s ambitie is een bijdrage te leven aan de continu verbetering van de machines op basis van zijn ervaring en de feedback van de klanten, naast het ontwikkelen van innovatieve oplossingen voor de broodproductie.

Francesco Tagliapietra
Project-ingenieur
grotto

Guido Grotto

Guido is afgestudeerd in elektrotechniek en is sinds 1986 werkzaam in de bakkeij-industrie. Hij was een van de pioniers van de machine-unit in Schio en ontwierp de elektrische systemen voor vrijwel elk product in het assortiment van Artezen. Zijn belangrijkste uitdaging nu is de programmering van PLC en stuurmodules om tegemoet te komen aan de marktvraag naar een groot aantal verschillende eigenschappen.

Guido Grotto
Systems Engineer